maanantai 11. helmikuuta 2019

Kolmen viikon työt. 22.1 - 10.2

Joo onhan tuosta viime kirjoituksesta aikaa jo kolme viikkoa! Arkipäivinä tehtiin töitä ja viikonloput otettiin rennosti. (Oma laiskuuteni myös vaikutti asiaan, miksi en kirjoittanut joka viikko.)

Aloitan kertomalla työpaikastani. Työpaikkani on Des rêves et du Pain Montpellierissä se sijaitsee lähellä kaupungin Porte du Peyrou portti nähtävyyttä. Työpaikkani on pieni leipomo, joka valmistaa erilaisia leipiä, patonkeja, suolaisia leivonnaisia ja brioche leivonnaisia. Toisessa saman nimisessä leipomossa valmistetaan vain lehtitaikina tuotteita, jotka kuljetetaan meille pakastettuna ja me nostatetaan ja paistetaan myytäväksi. Kuusi leipuria mukaan lukien minä ja lisäksi neljä naista, jotka hoitavat kassaa ja tuotteiden myyntiä.

Asuntolani sijaitsee Baillarguesissa ja on n. 30 minuutin ajomatkan päässä työpaikastani, joten meillä jokaisella Ranskaan lähteneellä on työkaveri, joka kyyditsee meidät työpaikalle ja on meidän seurana ja opettajana työpaikalla. Quentin on minun työkaverini ja hänen kanssaan pystyy puhumaan englantia sujuvasti niin oppiminen töissä onnistuu ja hän opettaa lisänä Ranskan lauseita ja sanoja, mitä tarvitsen nyt aluksi.

Työpäiväni alkavat aikaisintaan 04.00 ja viimeistään 07.00 ja töissä ollaan minimissään kahdeksan tuntia, riippuu päivistä miten paljon on tekemistä niin töistä pois lähtöaika ei ole "kiveen hakattu". Ensimmäisellä viikolla Quentin katsoi minun työtaitojani miten pärjään. Hän ohjaa ja kertoo mitä teen ja kirjoittelen muistiinpanoja esimerkiksi. Minkä kokoisiksi focaccia taikinan jaan ja muita taikinoita, sekä muita työtehtäviä, joita teen on pienien pizzojen ja Quiche piirakoiden valmistus, burgeri sämpylöiden pyörittely, spelttileipien muotoilu ja foccacien täyttö. Kun osaan itsenäisesti tehdä asioita sitten aloitetaan nopeuden lisääminen työntekemiseen. Taukoja ei ranskalaiset oikein pidä, vaikka heille on sovittu kaksi 15 minuutin taukoa työvuoron aikana, korkeintaan ottavat esim. patongista pätkän ja sitä syövät samalla kun tekevät töitä. Minä pidin ekan tauon vasta kolmannella työviikolla!

Seuraavassa blogi päivityksessä kirjoitan mitä tein/missä kävin viikonloppuisin. Kirjoitan sen huomenna!

Työpaikkani

Tuotevalikoimaa




Gâteau des rois


Porte du Peyrou (suom. Peyroun portti.)
 
Promenade du Peyrou




Saint-Clement aqueduct

Église Saint Anne (suom. Pyhän Annen kirkko.)

Työpaikkani sijaitsi hyvin lähellä Peuryon Porttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti